Routes

Aan boord vindt u een boordboek met allerlei leuke routes. Hierin staan routes die geschikt zijn voor een weekend, maar ook voor lange vakanties zoals bijvoorbeeld twee weken.
We hebben leuke routes voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor alle andere huurders.

Tijdens uw vaarvakantie kunt u overnachten in jachthavens (deze vindt u zeer veel in Friesland, dus maakt u zich geen zorgen) of bij natuuraanlegplekken. Deze natuuraanlegplekken noemen we Marrekrite aanlegplekken. In beginsel zijn deze plekken kosteloos, MAAR we verzoeken u wel hiervoor een Marrekrite wimpeltje aan te schaffen (kosten € 15,-). Door de aanschaf van zo’n wimpel draagt u bij aan de instandhouding van deze aanlegplekken en het schoonhouden ervan. U kunt de wimpel online bestellen via de website van Marrekrite (klik hier)
Wellicht vraagt u zich af waarom wij niet standaard een wimpel aan boord hebben? Simpel: wij doneren elk jaar een bedrag aan de Marrekrite, omdat wij graag de natuur schoon en netjes houden. Maar als wij al standaard aan elke boot een wimpel hangen, dan koopt u als huurder deze wimpel niet meer. En wij willen graag dat de Marrekrite in stand blijft dus hoe meer mensen een wimpel kopen, hoe beter dit is voor de natuur in Friesland.

Op deze pagina vindt u slechts een kleine greep van de routes die in het boordboek staan.

Kleintje Elfstedentocht

  • 3 van de Elfsteden
  • Ongeveer 15 uur varen