Praktische info

Huurperioden en prijzen
De standaard huurperioden voor alle boten zijn als volgt:
Weekend: inchecken vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur, uitchecken zondag voor 17.00 uur
Midweek: inchecken maandag tussen 10.00 en 13.00 uur, uitchecken vrijdag voor 12.00 uur
Week: inchecken vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur, uitchecken vrijdag voor 12.00 uur

De prijzen van de huurperiodes vindt u bij meer informatie van de betreffende boot.

Boeken en betalen
U kunt rechtstreeks via de website een boeking doen. Bij het afronden van de boeking vragen we een aanbetaling van 50% van de huursom (alleen van de huursom, niet van de geboekte extra’s). Zodra deze aanbetaling is gedaan, is de boeking definitief.
Binnen 48 uur ontvangt u van ons uw boekingsovereenkomst. De overige 50% van de huursom inclusief de geboekte extra’s dient u te voldoen voor afvaart. U kunt deze vooraf via de bank overmaken onder vermelding van uw boekingsnummer, maar u mag deze ook bij het inchecken voldoen per pin of in contanten.

Huurvoorwaarden
De huurvoorwaarden kunt u hier vinden

Borg / eigen risico
De borg bedraagt € 900,- per boot. U kunt dit afkopen naar een borg van € 450,- voor het eenmalige bedrag van € 50,-. U kunt dit direct bij het boeken aangeven.
De borg betaalt u bij het inchecken door middel van een pinbetaling en deze ontvangt u bij het correct inleveren van de boot weer retour d.m.v. retourpin of bankoverboeking.

Bij de huurprijs inbegrepen
Als u een boot bij ons huurt, dan zijn de volgende zaken inbegrepen:
* afgesproken boot voor de afgesproken periode
* korte instructie over de boot (let op: dit is niet een vaarinstructie)
* volledige casco verzekering van de boot
* waterkaart Friesland incl. Almanak deel 1 en 2
* complete keukeninventaris voor het maximale aantal personen per boot

Niet bij de huurprijs inbegrepen
Een aantal zaken zijn niet bij de huurprijs inbegrepen. U kunt deze mee huren met de boot of u dient deze nog bij gebruik af te rekenen. Denkt u bijvoorbeeld aan:
* reis- en/of annuleringsverzekering
* beddengoed
* wifi
* zwemvesten
* handdoek/theedoek pakket voor de keuken
* diesel voor de generator
* liggeld in havens


Televisie
Aan boord van elke houseboat vindt u een televisiescherm. Wanneer u wifi bijboekt, dan kunt u deze gebruiken om tv te kijken aan boord.
Let op: hier heeft u een eigen Ziggo account voor nodig! Zonder Ziggo account kunt u niet inloggen.

Extra’s bij te boeken

Beddengoed
Bij de standaarduitrusting van de motorboot horen hoofdkussens, maar al het overige beddengoed dient u zelf mee te nemen.
Omdat beddengoed altijd veel ruimte inneemt in uw auto, kunt u ervoor kiezen deze bij te huren voor uw vaarvakantie. Op die manier heeft u geen extra bagage mee en geen extra was bij thuiskomst. Het te huren beddengoed bestaat uit een hoeslaken, een dekbed met overtrek en een kussenovertrek.
Kosten: € 15,- per persoon

Pakket keukendoeken
De keukenuitrusting van alle elektrische boten is zeer uitgebreid. U vindt er alles wat u nodig heeft om tijdens uw vakantie uitgebreid te kunnen koken, mocht u dat leuk vinden. Het enige wat ontbreekt in de uitgebreide uitrusting zijn keukendoeken.
U kunt een pakket keukendoeken bijhuren bestaande uit een handdoek, theedoek en een keukendoekje.
Kosten: € 2,50 per pakket

Vaarinstructie
U ontvangt altijd van ons een korte basisuitleg over de boot. Daarnaast krijgt u een boordboek waar veel informatie in staat over de boot.
Heeft u echter weinig ervaring, dan kunt u een instructie bijboeken. U kunt deze voor 1 of 2 uur bijboeken en dit zorgt voor een meer ontspannen vakantie.
Heeft u geen ervaring, dan is het bijboeken van een instructie verplicht. U mag zelf kiezen voor 1 of 2 uur instructie, maar als blijkt dat 1 uur niet voldoende is dan bent u verplicht het 2e uur ook af te nemen.
Kosten: € 50,- per uur
De vaarinstructie vindt plaats na het inchecken. Indien uw incheck op vrijdagavond is, zullen wij ook proberen op vrijdagavond nog de instructie te geven. Het kan echter voorkomen dat dit zaterdagochtend word, vanwege drukte of het weer (te donker).

Zwemvesten
Standaard vindt u aan boord van de elektrische houseboat geen zwemvesten. U kunt deze echter bijboeken voor uw eigen veiligheid. Wij hebben zowel kind- als volwassen zwemvesten.
Kosten: € 5,- per zwemvest

Vouwfiets
Voor uw gemak kunt u bij uw motorboot een vouwfiets huren. Met een vouwfiets kunt u meer van het mooie Friesland ontdekken. De fiets is erg compact en kan daarom makkelijk aan boord worden meegenomen.
Let wel op: het aanbod vouwfietsen is beperkt en u kunt maximaal 2 per boot boeken!
Kosten: € 30,- per fiets

Wifi
Tegenwoordig voor veel mensen onmisbaar: WiFi. Daarom kunt u bij ons ook WiFi aan boord huren, zodat u altijd de leukste activiteiten in uw vakantieplaats kunt opzoeken.
Kosten: € 2,- per dag